Polityka prywatności

Oświadczenie o ochronie danych osobowych

 

1. Nasze strony możecie Państwo przeglądać bez ujawniania nam swoich danych. Jeśli zdecydujecie się Państwo zamówić którąś z naszych usług lub dokonać rezerwacji, poprosimy Państwa o przesłanie informacji osobistych koniecznych do przeprowadzenia takiego procesu. Oświadczamy jednocześnie, że Państwa dane są przez nas chronione, a poziom tej ochrony stale podnosimy i modernizujemy systemy zabezpieczeń.

    Oświadczamy, że:

  •  Gromadzimy Państwa dane wyłącznie w celu przeprowadzenia procesu rezerwacji lub przedstawienia oferty zakwaterowania.

  • Jeśli pozostawicie Państwo swoje dane, wpisując je do Księgi Gości, lub skomentuje jakiś artykuł, oświadczamy, że nie ujawniamy na naszej stronie Państwa adresu e-mail, a jedynie imię lub nick. Macie Państwo prawo żądać od nas usunięcia takiego wpisu w przyszłości, zmiany wyświetlanej nazwy użytkownika. Prośba taka będzie skuteczna wyłącznie po nadesłaniu jej drogą e-mailową z adresu, który został podany przy tworzeniu wpisu. Wyjątkiem od tej zasady będą nadużycia, co do których zastosujemy odrębne postępowanie.

2. Państwa dane osobowe wykorzystujemy do:

  • Przeprowadzenia procesu rezerwacji

  • Ujawnienia Państwa danych osobowych właścicielowi obiektu, w którym dokonaliście Państwo rezerwacji, z zaznaczeniem, że ujawnienie tych następuje dopiero po potwierdzeniu rezerwacji i wpłaceniu zadatku. Właściciel lub zarządzający obiektem otrzymuje tylko te dane, które są mu niezbędne do prawidłowego meldowania gości i ewentualnego kontaktowania się z Państwem. Nie ujawniamy Państwa nr rachunku bankowego, z którego dokonaliście wpłaty kaucji, a nr kart kredytowych nie są nam ujawniane przez operatorów płatności elektronicznych.

  • Przekazania Państwu danych kontaktowych do właściciela obiektu oraz instrukcji dojazdowych.

  • Dokładamy wszelkich starań, by Państwa urlop przebiegał jak najprzyjemniej i spokojniej, dlatego co pewien czas możemy Państwa informować o ważnych sprawach, dotyczących różnego rodzaju zmian, zachodzących nie tylko w Chorwacji, w obiekcie, ale również w naszym serwisie. Do tego celu będziemy wykorzystywać Państwa dane osobowe, starając się, by dane te były wykorzystywane w sposób możliwie jak najmniejszy.

  • Pozostawiając swoje dane podczas kontaktu na naszej stronie (formularze, chat online, infolinia) zagadzasz się na założenie konta w naszym systemie, by mieć dostęp do ofert o jakie poprosiłeś, wyszukań, ulubionych, itp.
  • Zastrzegamy sobie prawo do przekazania Państwa danych osobowych wykorzystywanych na wyżej wymienione cele operatorowi platformy bookingowej, za pośrednictwem której dokonują Państwo rezerwacji oraz operatorowi platformy płatniczej, za pośrednictwem której dokonują Państwo wpłat. W celu zachowania ciągłości świadczenia usług, w przypadku zmiany operatora platformy bookingowej lub płatniczej tego serwisu w przyszłości, wyrażają Państwo zgodę na przekazanie zarządzania danymi osobowymi nowemu operatorowi platformy bookingowej lub płatniczej.

3. Nie prowadzimy następujących praktyk:

  • Nie ujawniamy Państwa danych innym osobom lub Podmiotom, z wyłączeniem procedury rezerwacji, w której może okazać się przekazanie Państwa danych osobowych, w celu prawidłowego przeprowadzenia tej procedury.

  • W przypadku prowadzenia mailingu Państwa dane nie są ujawniane innym adresatom.

 

4. Kontakt z Państwem

Standardową procedurę rezerwacji usług z naszej oferty, a także wszystkie pytania, niejasności i ewentualne problemy, związane z zakupioną usługą, będziemy rozwiązywać za pomocą danych kontaktowych, które nam Państwo pozostawili (e-mail, telefon, Messenger).

5. Zmiana danych

Dane, które Państwo wpisali do bazy danych użytkowników mogą być zmieniane, a na Państwa żądanie jesteśmy zobowiązani je usunąć.

6. Zmiana niniejszego oświadczenia

Treść tego oświadczenia może w przyszłości ulec zmianie, a wszelkie zmiany opatrzone będą datą zmiany.

Jeśli w treści tego oświadczenia dojdzie do poważnych zmian powiadomimy Państwa o tym stosownym komunikatem lub wyślemy do Państwa taka informację droga elektroniczną.

Zachęcamy jednocześnie do okresowego odwiedzania naszej strony, zawierającej treść tego oświadczenia. Link do tej strony będzie się znajdował na naszej stronie głównej w stopce, jak również na innych stronach naszego serwisu.

7. Obowiązek informacyjny związany z RODO.

  • Administratorem Twoich danych osobowych jest Krajowe Centrum Rezerwacji sp. z o.o., ul. Księcia Józefa Poniatowskiego 30/1, 40-055 Katowice.
  • Twoje dane są przetwarzane w celu zawarcia umowy i rezerwacji apartamentu lub otrzymania alternatywnej oferty (co stanowi nasz prawnie uzasadniony interes) na podstawie art. 6 pkt. 1b i pkt. 1f RODO. Podanie danych jest dobrowolne, ale jest niezbędne do zawarcia umowy, kontaktu z Tobą lub przedstawienia Ci oferty.
  • Twoje dane mogą być przekazane innym podmiotom oraz do innych Państw UE/EOG oraz USA (z którymi Unia Europejska ma podpisane stosowne umowy dot. ochrony danych osobowych), w szczególności stronom zawieranej umowy i zewnętrznym usługom komunikacyjnym oraz płatniczym.
  • W przypadku zawarcia umowy, Twoje dane będą przechowywane przez okres wymagany przez prawo w odniesieniu do przepisów rachunkowych i skarbowych. W przeciwnym razie Twoje dane będą przetwarzane przez okres 3 lat w celu dalszego przedstawiania Ci oferty.
  • Masz prawo do wglądu do swoich danych, do ich zmiany i żądania ich usunięcia, do wycofania zgody na ich przetwarzanie (jeśli zgoda została udzielona), do przeniesienia swoich danych.
  • Masz prawo do wniesienie skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

8. Dalsza Państwa obecność na naszych stronach będzie świadczyła o akceptacji warunków tego oświadczenia.

Ostatnia zmiana dokumentu: 24.05.2018 - dotyczy pkt. 7.





Komentarze





Liczba wyświetleń: 40675

(78)

Polecane obiekty